AGILITY

Agility je igra, šport, zabava in veščina v enem. Je športna kinološka disciplina, ki povezuje vodnika in njegovega psa na bolj razgiban način. Skozi igro in pozitivno motivacijo se psi naučijo pravilno premagovati različne ovire, ki jih postopoma povezujemo v manj in kasneje bolj zahtevne kombinacije. Vodnik psa skozi tečaj izboljša svojo prostorsko orientacijo, spozna različne tehnike vodenja psa v parkurju in pomen pravočasne slišne in vidne signalizacije, gradi na odnosu s svojim psom, lastni kondiciji in se predvsem zabava. Agility ni monotona disciplina, saj se na vsakem novem parkurju srečujemo z različnimi izzivi.

Začetni tečaj agilityja obsega 20 treningov, ki potekajo 2x tedensko. To pa seveda ne pomeni, da se mora po opravljenem začetnem tečaju naša zgodba zaključiti – prav vsi ste povabljeni, da ostanete del naše ekipe in skozi nadaljevalne tečaje nadgrajujete osvojeno znanje in se seveda preizkusite tudi na tekmovanjih.

V tečaj se lahko vpišete, ko pes dopolni 10 mesecev. Potrebovali bomo tako hrano kot različne igrače. Ker delo poteka brez povodca in sočasno z drugimi tečaji, je za nemoten potek treninga zaželjeno, da pes pozna odpoklic in osnovne vaje poslušnosti.