ŠOLA TRIKCEV

Imate psa, ki ga dolgi sprehodi nikakor ne utrudijo? Se rad uči, vam pa je zmanjkalo idej? Morda ideje so, pa ne veste kako se jih lotiti? Bi radi s svojim psom animirali občinstvo ali pa bi preprosto radi z njim le kvalitetno preživljali prosti čas in si z izzivi popestrili vsakdan?

Vsekakor je učenje trikcev nekaj, kar nadgradi  odnos med psom in lastnikom, hkrati pa pri psu pripomore k boljšemu zavedanju njegovega telesa, nadzorovanju gibov in enakomerni ojačitvi vseh mišičnih skupin, kar bistveno zmanjša tveganje za poškodbe predvsem pri delovnih/športnih psih, ki se stalno soočajo z obremenitvami. Marsikateri pes poleg fizične aktivnosti potrebuje tudi mentalno zaposlitev, saj le tako lahko nadzorujemo njegov višek energije in ga usmerjamo proč od nam neljubim početjem (npr. uničevanje pohištva).

V šoli trikcev se bomo spoznali z različnimi metodami učenja (capturing, luring, targeting, shaping), delo pa bo potekalo izključno s pozitivno motivacijo. Hrane bomo porabili veliko, zato svetujem, da za tečaj prihranite psičkov dnevni obrok. Pri delu bomo uporabljali kliker – nič zato, če se z njim še niste srečali, na prvi uri tečaja vam bo vse postalo popolnoma jasno. 🙂

Tečaj je primeren za pse vseh starostnih skupin, pomembno je le, da so ješči. Poteka 1x tedensko ob nedeljah popoldne po približno 1 uro. Obsega 10 ur.

Trikci 1
TRikci 2
Šola trikcev 1